Het reinigen van de frituur is een taak die onze specialisten voornamelijk uitvoeren voor horecagelegenheden. Schoonmaken frituur voor de horeca is een belangrijke taak die u het beste jaarlijks kunt laten uitvoeren, zo niet vaker als het nodig is. Voornamelijk voor restaurants en cafés voeren wij schoonmaken frituur voor de horeca uit. Dit zijn de plekken waar de frituur het vaakst gebruikt wordt op grote schaal. Voor allerlei smaakvolle gerechten wordt het ingezet. Bovendien gaat het hierbij niet om standaard frituurtjes, maar om industriële frituren die de hele dag door gebruikt worden. Een grondige reiniging is daarom van essentieel belang.
De kwaliteit van het frituurvet heeft een impact op hoe smaakvol het eten gaat zijn. Na verloop van tijd zal het voedsel minder goed smaken en kunnen er onaangename geuren ontstaan. Als restaurant kan dit u klanten kosten, u wilt immers altijd de lekkerste smaken leveren. Daarom is het schoonmaken van het frituurvet van belang. Bovendien kan verouderd frituurvet met risico’s voor de gezondheid gepaard gaan. Transvetten en vrije radicalen ontstaan eerder in verouderd vet. Dit kan leiden tot hartziekten en ontstekingen. Daarnaast is er een vergrote kans op het ontstaan van acrylamide, wat een kankerverwekkende stof is.
Verouderd frituurvet kan dus bijzonder slecht zijn voor de gezondheid. Dat wilt u voorkomen, want u wilt uw klanten het beste van het beste blijven bieden. Laten we bovendien niet vergeten dat het niet bijhouden van het schoonmaken van de frituur ervoor zorgt dat de voedingswaarde van het gefrituurde voedsel afneemt. Het eten kan een onaangename textuur krijgen. Daarnaast kan het voedsel ongelijkmatig verkleuren. Hierdoor gaat het eten er minder smaakvol uitzien. Voorkom dit soort problemen en laat de frituurbakwanden schoonmaken door onze Valoristen.
Binnen een (groot)keuken is het op peil houden van de hygiëne belangrijk. Niet alleen vanwege de gezondheid van uw werknemers en uw klanten, maar ook zodat voldaan wordt aan de HACCP-normen. Daarom moeten alle ondergronden en installaties binnen de keuken van een grondige reiniging worden voorzien. Het reinigen van de frituur draagt eraan bij dat de hygiëne op peil blijft, zowel van het apparaat zelf als van de gehele keuken. Achtergebleven vet en voedselresten kunnen bacteriën en schimmels aantrekken. In het slechtste geval kan dit leiden tot gezondheidsrisico’s. Dankzij onze schoonmaak weet u zeker dat de hygiëne in orde is.
Een hygiënische omgeving voorkomt dat voedsel te maken kan krijgen met verontreinigingen zoals bacteriën en schimmels. Wordt er niet grondig gereinigd, dan krijgen deze verontreinigingen vrij spel, met alle gevolgen van dien. Dergelijke deeltjes vergroten de kans op voedselbesmetting en voedselvergiftiging onder klanten. Dit wilt u logischerwijs voorkomen, want zieke klanten kunnen u zelfs reputatieschade opleveren. Deze mensen zullen uw horecagelegenheid niet aanraden. Het kan u klanten kosten en het zal leiden tot een lagere klanttevredenheid. Voorkom ziekten en zorg voor een schone omgeving.
In frituurbakwanden kunnen zich vet en olie gaan ophopen. Dat is niet alleen smerig, niet hygiënisch en gevaarlijk voor de gezondheid van uw bezoekers, maar het kan ook leiden tot veiligheidsrisico’s. Dergelijke ophopingen gaan met brandgevaar gepaard. Geregeld reinigen vermindert de kans op brandgevaar. Dit draagt bij aan een veiligere omgeving, zowel voor uw werknemers als voor uw klanten. De brandveiligheid zal op orde zijn, zeker als u uw gehele keuken door onze Valoristen laat schoonmaken.
De ophoping van vet en olie heeft daarnaast een negatieve impact op de staat van het apparaat. De levensduur kan aangetast worden. Binnen de onderdelen van de frituur zal er sneller sprake zijn van corrosie en slijtage. Hierdoor gaat een frituur minder lang mee. Grondige reiniging draagt bij aan een langere levensduur. Bovendien stelt het de frituur in staat om betere prestaties te leveren en de warmte gelijkmatiger over te dragen. Dit heeft een positieve impact op de voedselkwaliteit.
Er zijn verschillende redenen waarom u als bedrijf in de horeca het beste uw frituur en bakwand elk jaar eens grondig laat schoonmaken. Denk hierbij aan onder andere brandveiligheid, hygiëne, geuroverlast, energiebesparing, duurzaamheid en de efficiëntie van uw installatie. De Valoristen reinigen uw frituurbakwand volledig. Dit wil zeggen: de kuipen en snackbakken, de buitenzijde van de bakwand, achter de vetfilters en de vetfilters zelf, de frietopvangbak, mandjes en kruimvangers, de lekbakken onder de bakwand en de vloer onder de bakwand. Na de reiniging behandelen ze uw frituurbakwand met hoogglansolie. De extractiekanalen en de ventilator worden gereinigd zoals beschreven bij de reiniging van professionele dampkappen. Voor het schoonmaken van de frituur ontvangt u als bedrijf in de horeca bij ons dus een totaalpakket.
Het reinigen van de frituurbakwanden is een van de werkzaamheden die we voor u kunnen uitvoeren als onderdeel van ons Kitchen KARE pakket. Dit is hét totaalpakket voor het onderhouden en reinigen van grootkeukens in de horeca. Naast het reinigen van frituurbakwanden, reinigen we onder meer afvoerleidingen, koelcellen, dampkappen, vetafscheiders, brandblussystemen en andere keukeninstallaties. Een jaarlijkse grondige reiniging is essentieel als u er zeker van wilt zijn dat de hygiëne binnen uw grootkeuken op peil blijft. Het draagt bij aan een verhoogde voedselveiligheid, zorgt voor een schone werkomgeving voor uw werknemers en verhoogt de veiligheid op de werkvloer. Uw keuken zal aan de wettelijke richtlijnen voldoen.
Wilt u de frituur van uw bedrijf in de horeca professioneel laten schoonmaken door onze Valoristen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We vertellen u graag meer over onze Kitchen KARE-pakketten en uitgebreide service voor professionele schoonmaak in voedingsbedrijven en de horeca. Ontdek zelf de voordelen en vraag een offerte aan voor de schoonmaak van uw bakwand en grootkeuken. Bel hiervoor naar +32 3 304 86 44.
Wil je een afspraak maken voor een professionele reiniging? Of heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Het team van Valor Services Group staat voor je klaar.
Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Je bereikt ons via het contactformulier of te bellen naar +32 3 304 86 44.
Tevens schakel je ons in voor bijvoorbeeld ongediertebestrijding. Ook het verdelgen van kakkerlakken of ratten nemen wij voor onze rekening.
Via telefoon
+32 3 304 86 44Via ons e-mailadres
info@valorservicesgroup.bePlatinum partner
We Work Safe
EVHA